Bingopennan

Vad är en bingopenna för något? Är det ett måste att använde en bingopenna när man spelar fysiskt bingo i en bingohall. Eller om man spelar bingolotto hemma, måste man då ha en duttpenna som den också kallas, eller funkar det med en vanlig penna? Svaret är, självklart funkar det med en vanlig penna, men bingopennan har blivit ett tillbehör som många vill ha. Precis som en touchpenna till en surfplatta eller mobil. Eller en riktigt bra pensel när man ska måla en bild istället för en med dålig kvalitet som tappar sina hår.

Bingopennan i sin helhet

Bingopennan är en smart liten grej som fick sin renässans när bingolotto slog igenom på tv på 90-talet. Man kunde köpa den samtidigt som man köpte sina bingolotter, och det var det många som gjorde. En som spelar bingo ofta spelar nästan uteslutande med en duttpenna. Det är så mycket enklare och går mycket fortare att markera ett nummer. Det är egentligen ingen penna utan spetsen är nästan som en liten stämpel. Ytan man duttar med är lika nästan lika tjock som pennan själv och täcker hela numret med en färg.

Duttpennan kommer i många olika färger och former idag, och det som är speciellt är att färgen är genomskinlig. Även om man har markerat numret så ser man fortfarande genom färgen vilket nummer det var man markerade. Precis som en tuschpenna som man markerar text med. Använder man en vanlig tuschpenna så kan färgen i stiftet ibland vara för mörk och då kan det vara svårt att se vilket nummer man markerade. Eller om man använder sig av en vanlig blyerts eller bläckpenna så kanske spetsen bryts eller bläcket kan ta slut mitt i en bingorunda. Det är ju inte bra och man kan missa att få bingo.

Köpa bingopenna

Var får man då köpt en bingopenna någonstans? Oftast så finns dom att köpa där spelbrickorna säljs. I bingohallen så har dom oftast ett stort urval av bingopennor och man kan passa på att köpa en när man köper en bingobricka. Den som säljer bingolotter säljer ofta den officiella bingolotto pennan, den har bingolotto sin logo på sig. Man får också köpt den på bingolotto sin sajt i deras webbshop. Duttpennor får man också köpt i en välsorterad bokhandel eller på nätet och dom kostar inte många kronor. Man kommer efter att ha investerat i en duttpenna upptäcka att det är mycket enklare att markera sina nummer. Det finns så många roliga varianter av bingopennan och det är hundratals butiker på nätet som säljer den. Leta lite utanför Sveriges gränser så hittar man nätbutiker som specialiserar sig på bingopennor.

I dom första bingospelen som såldes i leksaksaffärerna så använde man bingobrickorna om och om igen, och då markerade man sina nummer med små träbrickor. Eller om man har ett hemmagjort bingospel så kan man gå och hämta en påse bönor, det använde man sig av också förr i tiden.

I dag så är ju bingobrickorna vi köper i bingohallen eller till bingolotto engångsbrickor. Man kan alltså bara spela på dom en gång och därför så går det ju fint att markera med en penna.

Ta hand om pennan

För bingoentusiasten finns det bingopennor som man kan fylla på med bläck när dom börjar mista lite av färgen. Det är ju en tuschpenna och precis som andra tuschpennor kan dom torka ut. I dessa slit och släng tider kan det vara bra att tänka en extra gång och köpa en penna av bra kvalitet med mycket bläck i, så den räcker länge. Eller som nämnt, en som man kan fylla på.

Denna lilla grej, bingopennan som har blivit en så viktig detalj för den som spelar bingo ofta, är ett bevis på att med goda idéer så kommer nya produkter. I detta fallet var det någon som tänkte smart och bingopennan var född.