Tejp

Det spelas bingo överallt i Sverige och det är inte bara i bingohallen som vi plockar fram duttpennan och gör oss klara för en bingorunda. På sommaren så flyttar bingo ut, till parkeringsplatser, stora öppna fält och sommarängen där korna går och betar. Bilbingo har nog dom flesta hört talas om och när våren kommer så kan man börja leta i den lokala tidningen var nästa bilbingo ska arrangeras någonstans. Det finns i hela Sverige men det är i vissa landskap som det är vanligare än andra. Hallänningarna är riktiga entusiaster och i bilbingo kalendern så hittar man alla datum och var det hålls någonstans.

En dag med utomhusbingo

Det är en trevlig form för bingo och innan man åker hemifrån så kan det vara bra att planera lite. Packa med lite trevlig fika, det finns säkert att köpa där, men kanske vill man ha något annat. Kylväskan fyller man med lite kylklampar och då håller sig maten kall och fräsch om det är varmt ute. Se också till så att man har med sig duttpenna och ett hårt underlag att lägga bingobrickan på. Det kan vara krångligt att markera sina nummer om det är ett mjukt underlag eller inget alls.

En annan form för bingo som spelas på sommaren är kobingo, det är inte alla som har hört talas om denna roliga form för bingo. Denna variant av bingo kommer från England där den spritt sig till olika delar av världen. Här är det korna som spelar den viktiga rollen och för att genomföra en bingorunda så måste man markera upp en spelplan på en stor äng. Dom olika rutorna markeras med nummer, och antal rutor bestämmer bonden själv hur många han vill ha.

En dag ute på landet är för många som bor i stan en härlig avkoppling. Med en packad picknick korg och en stor filt att sitta på så kommer man långt. Kobingo på landet brukar dra en del folk och gillar man bingo så får man ju det bästa av två världar. Reglerna är enkla och det gäller att gissa på rätt ruta. Rosa eller Klara går ute på ängen och betar sitt gräs, och förr eller senare så måste hon ju göra sina behov. I den rutan som hon gör det, den rutan vinner. Har man satsat sina pengar på den rutan så vinner man. Ibland är det fler kor som bonden släpper lös och då har dom olika nummer eller färger. Då satsar man först på till exempel den röda kon och sedan en ruta på ängen.

Bingotejp är bra

Ett viktigt tillbehör när man spelar ute är bingotejp. Det kan vara lite vind och för att fästa sin bingobricka på det hårda underlaget så är bingotejp bra. Det finns speciell bingotejp man kan köpa, men får man inte tag på det så funkar det fint med annan tejp också. Det är viktigt att inte glömma tejpen när man ska packa för en bingodag på landet eller en bilbingo kväll med kompisar. Det kan verka som en liten detalj som man kanske inte behöver, men man märker fort hur smidigt det är att faktiskt tejpa fast bingobrickan på underlaget. Man har inget bord att sitta vi när man spelar bilbingo , vi sitter i en bil och inte alla bilar har bord som man kan fälla ut.

När man spelar kobingo så kan man självklart packa med sig campingmöbler, ta med bingotejpen i alla fall, det kan blåsa och det är bra att hålla brickorna på plats.

Tänk bara på att använda en tejp som man lätt kan ta bort igen. Ska man köpa själv i en vanlig affär så funkar frystejp alldeles utmärkt. Den är lätt att pilla bort utan att man river sönder bingobrickan.

Ha en trevlig bingosommar!